Fridas frikvarter

Velkommen til “Fridas frikvarter”. Her er aktiviteter og oplysning til børn om kirken, højtiderne og troen – siden er ny og der kommer mere til efterhånden. Frida har lovet at lave et opslag på Facebook, hver gang hun har lavet noget nyt.

Lagt på den 17. juni:
Nu er det snart sommerferie. Frida og Kirsten, organisten, har lavet en sommerhilsen, som man kan synge med på.

Lagt på den 27. maj:
Nu er det Pinse. Frida og Snapper snakker om Pinse i filmen her, og nedenfor er der flere film om Pinse.

Lagt på den 19. maj:
Nu er det snart Kristi Himmelfart. Frida har været på besøg i præstens dagligstue og så er hun blevet lidt klogere på Kristi Himmelfart. Under filmen her på siden kan I finde en side I kan printe og lave det, man kalder en “flip-flap”. Der er også en film om, hvordan man laver sådan en. God ferie.

Side at printe for at lave flip-flap:

Film om at lave flip-flap:

Lagt på den 14. maj:
Der er kommet en ny video og nogle opgaver – de ligger foreløbigt under spaghettigudstjeneste: http://www.bordingsogn.dk/spaghettigudstj/

Lagt på den 4. maj:
Det er Bededag på fredag den 8. maj – det snakker Frida og Lone lidt om i denne video (husk lyd):

Bønneterningen, som Frida og Lone leger med i videoen ovenfor, den kan man lave ved at printe en af følgende PDF’er og i den lille video kan man se, hvordan den laves.

Det er en tradition i Danmark, at man spiser varme hveder aftenen før Bededag. Så hvad med at bage dem selv – find opskriften her: https://www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/store-bededag/varme-hveder

Frida har været på takke-jagt – måske har du aldrig hørt om takke-jagt før. Det er faktisk både sjovt og sundt. Du skal bruge en telefon eller gå sammen med en, der har en telefon. Så skal du finde noget, du er taknemmelig for – det kan være alt mellem himmel og jord. Tag et foto og send det meget gerne til din bedstemor eller bedstefar eller en anden og skriv om din takke-jagt. Eller sæt flere billeder sammen til en lille film eller collage.

Tryk på PLAY og se Fridas takke-jagt i den korte video.

God fornøjelse.